Gospodyni domowa chce ugotować smaczny rosół. Do jakiej wody: zimnej czy gorącej powinna wrzucić mięso? Dlaczego?   GORĄCO PROSZĘ O POMOC, BO MAM TO NA JUTRO!!!! Z GÓRY DZIĘKUJĘ ;)   PROSZĘ TYLKO O SENSOWNE ODPOWIEDZI

Gospodyni domowa chce ugotować smaczny rosół. Do jakiej wody: zimnej czy gorącej powinna wrzucić mięso? Dlaczego?   GORĄCO PROSZĘ O POMOC, BO MAM TO NA JUTRO!!!! Z GÓRY DZIĘKUJĘ ;)   PROSZĘ TYLKO O SENSOWNE ODPOWIEDZI
Odpowiedź

Zimnej. Wszystkie składniki czyli te najlepsze witaminy wejdą do rosołu i w nim pozostaną a jeżeli wrzuci do ciepłej witaminy uciekną i rosół będzie bez witaminek:)

Mięso wkłada się do zimnej wody , wtedy soki z mięsa przejdą do wody i nadają smak zupie . Bo rosół to zupa na mięsie i włoszczyźnie .

Dodaj swoją odpowiedź