Kiedyś przykładano większą uwagę do kwalifikacji formalnych (wykształcenie: np. studia wyższe, lub szkoła pomaturalna - technolog żywienia, czy inne). Dzisiaj w większym stopniu kładzie się nacisk na inne wartości, a dobra firma zapewnia stałe szkolenia oparte o profesjonalne i sprawdzone programy. Z kolei jak ktoś jest właścicielem to zatrudni fachowców z których najważniejszymi będą: menadżer restauracji i Szef Kuchni Przykładowe umiejętności i kwalifikacje - Doświadczenie w gastronomii na stanowisku kierowniczym (mile widziane minimum 2– letnie doświadczenie w zarządzaniu lokalem gastronomicznym) - Umiejętność zarządzania zespołem i motywowania innych do pracy - Samodzielność,stanowczość i umiejętność dobrej organizacji pracy - Wysoka kultura osobista - Dyspozycyjność - Wysokie zdolności interpersonalne - Umiejętność pracy pod presją czasu - znajomość obsługi komputera (MS Office, Internet) - Książeczka do celów sanitarno-epidemiologicznych
Opis umiejetności i kwalifikacji ważnych do osiągnięcia sukcesu w branży ( prowadzenie restauracji) dyplomy, doświadczenie
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź