Człowiek wykorzystuje je głównie do jedzenia, ponieważ są smaczne i nadają się do wielu dań. Można je wykożystać również do dekoracji
Wykorzystuje się je do produkcji antybiotyków,do walki ze szkodnikami ,do produkcji piwa i wina ,w piekarnicswie (spulchnianie ciasta),po prostu do jedzenia .
przedstaw jak człowiek wykorzystuje grzyby w życiu codziennym
przedstaw jak człowiek wykorzystuje grzyby w życiu codziennym...
Grzyby
Charakterystyka grzybów
Smakowita pieczarka ? zachwycająca smakoszy ma niewiele cech wspólnych z rozłożkiem czerniejącym, który wyrasta na nieświeżym chlebie, a także z grzybami opanowującymi wilgotne osłony kabin prysznicowych....
Składniki odżywcze i ich znaczenie w żywieniu.
Składniki odżywcze i ich znaczenie w żywieniu
Składniki odżywcze są to związki występujące w produktach spożywczych zarówno pochodzenia roślinnego jak i zwierzęcego, które po spożyciu ulegają strawieniu i przyswoj...
Oczyszczanie ścieków
Ocenę stanu jakości wód powierzchniowych wyraża się zakwalifikowaniem odcinków badanych rzek do poszczególnych klas czystości. W Polsce wyróżnia się 3 klasy czystości wód:
I - wody czyste , nadające się do picia , do korzysta...