Potrzebne nam będą: 4 duże pomidory około 400g seru feta około 100g oliwek 5 lisci sałaty 35 ml oleju z oliwek pieprz,sól nóz duża miska deska do krojenia Wykonanie : Pomidory kroimy w dużą kostkę i wsypujemy do miski. Ser feta kroimi w drobną kostke i wrzucamy do miski Oliwki kroimi na cztery połówki i wrzuczmy do miski Ozdabiamy lisciami z sałaty do smaku mozemy dodać sól badz pieprz całość obficie skraplamy oliwą z oliwek. I gotowe
Leczo po mojemu Składniki: 4 pomidory 3 parówki np.:drosedki 6 łyżek stołowych ketchupu garść startego na tarce sera zółtego 3 łyżki oleju przyprawy: majeranek, sól, pieprz Narzędzia: niewielki saganek łyżka najlepiej drewniana deska nóż tarka do sera łyżka stołowa Sposób przygotowania: Pomidory i parówki pokroić w kostkę, do saganka wlać olej.Wrzucić pomidory wymieszać i przykryć. Co jakiś czas mieszając sprawdzaj czy pomidory są już miekkie i czy schodzi z nich skórka jeśli tak, wlej ketchup i gdy wszystko zacznie się gotować włóż ser żółty i przypraw.Można podawać na makaronie, ryżu lub z chlebem.Smacznego!