ciąg roboczy: kuchenne sprzęty tworzą pewien ciąg, w którym urzadzenia ustawione w odpowiedniej kolejności są rozdzielane blatami. ergonomania: nauka o pracy zajmująca się dostosowaniem pracy do możliwości psychofizycznych człowieka.
ciąg roboczy- ustawienie w odpowiedniej kolejności sprzętów kuchennych Ergonomia - nauka o pracy czyli dyscyplina naukowa zajmująca się dostosowaniem pracy do możliwości psychofizycznych człowieka. Ma na celu humanizowanie pracy poprzez taką organizację układu: człowiek - maszyna - warunki otoczenia, aby wykonywana ona była przy możliwie niskim koszcie biologicznym i najbardziej efektywnie, co uzyskuje się m.in. poprzez eliminację źródeł chorób zawodowych. Ergonomia jest nauką interdyscyplinarną. Korzysta z dorobku takich nauk lub dziedzin naukowych jak: psychologia pracy, socjologia pracy, fizjologia pracy, higiena, medycyna pracy, organizacja pracy, antropometria oraz nauk technicznych, np. materiałoznawstwa, budowy maszyn
Wyjaśnij następujące pojęcia: Ciąg roboczy Ergonomia Na technikę
Wyjaśnij następujące pojęcia: Ciąg roboczy Ergonomia Na technikę...
korzystając z takich żródeł jak encyklopedie, internet, wyjaśnij następujące pojęcia: ciąg roboczy ergonomia
korzystając z takich żródeł jak encyklopedie, internet, wyjaśnij następujące pojęcia: ciąg roboczy ergonomia...