Napisz przepis na jajecznicę w stylu naukowym. Bardzo proszę o pomoc

Napisz przepis na jajecznicę w stylu naukowym. Bardzo proszę o pomoc
Odpowiedź

Potrzebne składniki: * 2 jajka * odrobina tłuszczu (np. smalcu) * sól, pieprz do smaku   Przygotowanie:   Sprawdź najpierw świeżość jaj. W tym celu lekko potrząśnij je (jeśli czuć, że wnętrzności się przemieszczają i ,,bujają' oznacza, że jajka są nieświeże i nie należy ich spożywać) Jeśli jajka są świeże, umyj dokładnie pod strumieniem wody, gdyż mogą rozprzestrzenić  się różne wirusy i bakterie. Następnie rozbij je w miseczce i obejrzyj, czy nie pływają w nich żadne ,,struktury'. Przypraw je szczyptą soli i pieprzu i następnie rozlej na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu ( z tłuszczem nie należy przesadzać, gdyż potem jajka bedą niesmaczne i mogą nam zaszkodzić)  . Dopilnuj, aby jajka nie były zbytnio przesmażone, ponieważ może to mieć złe skutki dla Twojego organizmu (m.in. układu pokarmowego) Tak przyrządzone jajka na pewno bedą apetyczne i zdrowe. Smacznego!    

Dodaj swoją odpowiedź