Jajecznica ze szczypiorkiem Na rozgrzana patelie daj 1lyzke masla! Gdy maslo sie rozpusci koniecznie dodaj 2 jajka i mieszaj! Gdy jajeczica bedzie sie robic gesta wylacz gaz! Posztkuj szczypiorek i nasyp na jajecznice! Podawana z chlebem lepiej smakuje. SMACZNEGO!
Jajecznica dla 2-3 osób. Składniki: 4 jajka Świeży szczypiorek Szczypta soli do smaku Pół łyżki oleju Sposób przygotowania: Zapal ogień pod patelnia, po czym wylej na jej powierzchnie pół łyżki oleju do smażenia. Zaczekaj, aż patelnia rozgrzeje się. W tym czasie, pokrój drobno szypiorek. Rozbij jajka i wlej je na rozgrzaną patelnie.Chwilę później dorzuć posiekany szczypiorek. Dopraw szczyptą soli. Mieszaj drewnianą łyżką jajka, by nie spaliły się. Po ścięciu się jajka przełóż jajecznicę na talerz. Rozkoszuj się smakiem. Mam nadzieję, że pomogłam. Liczę na naj.:) Pozdrawiam, Roxi222.