Kuchnia węgierska jest specyficzna, ponieważ są to głównie warzywa oraz ostre potrawy. Węgry leżą w Europie dlatego smaki również pochodzą z różnych sąsiednich rejonów. Najbardziej znana jest tam przyprawa w proszku, którą jest papryka. Dzięki niej potrawy otrzymują swój wyjątkowy ale zarazem pikantny smak. Takie papryki można używać do wszelkiego rodzaju potraw, a głównie używa się jej do zup oraz gulaszów. Są to także jedne z bardziej słynnych potraw jakie serwuje się na Węgrzech. Najbardziej znanym gulaszem w tamtych okolicach jest bogracz. To bardzo gęsta zupa oraz pyszna która zawiera duże ilości mięsa, warzyw i jest bardzo dobrze doprawiona. Na Węgrzech ceni się także warzywa takie jak cebula, pomidory czy papryka. Dodaje się je do wielu dań dzięki czemu nabierają niezwykłego smaku. Oprócz tego kuchnia ta znana jest także z dużej ilości przypraw. Są to głównie majeranek, tymianek, pieprz, oregano oraz czosnek. Na śniadanie można dostać od kelnera pieczywo z salami. Jest to tradycja którą trzeba uszanować jeśli jest się na Węgrzech. Kuchnia japońska jest to kuchnia która uważana jest za zdrową i prostą. Przede wszystkim nie zawiera tylu kalorii co inne kuchnie a ponadto człowiek po niej czuje się syty i lekko. To wszystko dzięki temu iż potrawy są bogate w mikroelementy, a zwłaszcza w białko i żelazo. W kuchni japońskiej najważniejszym produktem jest ryż. Dopiero do niego przyrządza się kolejne dodatki. Są to warzywa, mięsa, sery oraz sosy. Najbardziej znanym sosem jest sojowy który podaje się do wielu dań. Natomiast można również zażyczyć sobie tutaj ryby, które także dostarczają wartości odżywczych. Potrawy przyrządza się bardzo prosto aby ich wygląd zachęcał konsumentów do ich spożycia. Jest to jedna z niewielu diet które stosuje się w celu poprawy zdrowia, sylwetki czy nawet wyglądu. Do wszystkich potraw Japończycy stosują herbaty. Jest ich tam mnóstwo i można także wybrać dla siebie swoją ulubioną. To, co jest tutaj zdrowe, to to że są one parzone przez samych Japończyków. Każda potrawa jedzona jest pałeczkami. Kuchnia grecka to kuchnia zwykła, wyborna i zdrowa. Najczęściej na stole zobaczyć można oliwki, które dodaje się prawie do każdej potrawy. Dzisiaj służą jako dodatek do dań, a kiedyś były podstawowym surowcem kosmetycznym. Oliwki dodaje się również do sosu podczas gotowania i smażenia potraw. Natomiast przyprawy dominujące to czosnek oraz wszystkie zioła. Głównym daniem kuchni greckiej jest baranina. Podawana na wiele sposobów do których dodaje się dużą ilość warzyw. Warzywa te mogą być jako surówki oraz sałatki. Najbardziej znane w kuchni greckiej są pomidory i papryka. Do obiadu podaje się wino greckie które jest znane od dawna. Najbardziej znaną potrawą która wyszła poza kręgi greckie to tzatziki oraz ser feta. Są to doskonałe dodatki do znanych sałatek greckich. Mięso spożywane w Grecji to gyros. Rozpowszechnione także a inne kraje znane na całym świecie. Potrawy kuchni greckiej jada się przede wszystkim latem, ponieważ są lekkie i służą do zaspokojenia głodu. Poza tym jest to czas większego spożycia oraz zabaw.
Kuchnia węgierska jest specyficzna, ponieważ są to głównie warzywa oraz ostre potrawy. Węgry leżą w Europie dlatego smaki również pochodzą z różnych sąsiednich rejonów. Najbardziej znana jest tam przyprawa w proszku, którą jest papryka. Dzięki niej potrawy otrzymują swój wyjątkowy ale zarazem pikantny smak. Takie papryki można używać do wszelkiego rodzaju potraw, a głównie używa się jej do zup oraz gulaszów. Są to także jedne z bardziej słynnych potraw jakie serwuje się na Węgrzech. Najbardziej znanym gulaszem w tamtych okolicach jest bogracz. To bardzo gęsta zupa oraz pyszna która zawiera duże ilości mięsa, warzyw i jest bardzo dobrze doprawiona. Na Węgrzech ceni się także warzywa takie jak cebula, pomidory czy papryka. Dodaje się je do wielu dań dzięki czemu nabierają niezwykłego smaku. Oprócz tego kuchnia ta znana jest także z dużej ilości przypraw. Kuchnia japońska jest to kuchnia która uważana jest za zdrową i prostą. Przede wszystkim nie zawiera tylu kalorii co inne kuchnie a ponadto człowiek po niej czuje się syty i lekko. To wszystko dzięki temu iż potrawy są bogate w mikroelementy, a zwłaszcza w białko i żelazo. W kuchni japońskiej najważniejszym produktem jest ryż. Dopiero do niego przyrządza się kolejne dodatki. Są to warzywa, mięsa, sery oraz sosy. Najbardziej znanym sosem jest sojowy który podaje się do wielu dań. Natomiast można również zażyczyć sobie tutaj ryby, które także dostarczają wartości odżywczych. Potrawy przyrządza się bardzo prosto aby ich wygląd zachęcał konsumentów do ich spożycia. Jest to jedna z niewielu diet które stosuje się w celu poprawy zdrowia, sylwetki czy nawet wyglądu. Kuchnia grecka to kuchnia zwykła, wyborna i zdrowa. Najczęściej na stole zobaczyć można oliwki, które dodaje się prawie do każdej potrawy. Dzisiaj służą jako dodatek do dań, a kiedyś były podstawowym surowcem kosmetycznym. Oliwki dodaje się również do sosu podczas gotowania i smażenia potraw. Natomiast przyprawy dominujące to czosnek oraz wszystkie zioła. Głównym daniem kuchni greckiej jest baranina. Podawana na wiele sposobów do których dodaje się dużą ilość warzyw. Warzywa te mogą być jako surówki oraz sałatki. Najbardziej znane w kuchni greckiej są pomidory i papryka. Do obiadu podaje się wino greckie które jest znane od dawna. Najbardziej znaną potrawą która wyszła poza kręgi greckie to tzatziki oraz ser feta.