Gotowanie-należy zawsze przestrzegać zasad higieny.Aby coś ugotować należy doprowadzić do wrzenia.Gotować aż potrawa zmięknie,doprawić do smaku np. sól,pieprz,i inne. Smażenie odbywa się zazwyczaj na patelni z dodatkiem tłuszczu np. olej,margaryna,smalec.Potrawe opiekamy aby nabrała rumianego koloru. Pieczenie- w piekarniku, zazwyczaj ciasta.Trzeba nastawić odpowiednią temperature i czas pieczenia( są w przepisach) Wałkowanie-z podanych składników zagnieść ciasto i wałkować.Ciasto nie powinno sie lepic do wałka,jeśli tak jest to podsypać mąką. Miksowanie-używa się do tego miksera. Raczej się miksuje dość płynne składniki.Zaczynać od małych obrotów i zwiększać by nie chlapało na boki. Blenderem rozdrabniany pokarmy. Mielenie np.mięsa potrzebna jest maszynka do mielenia.
Podstawowe instrukcje zajęć kuchenych. Czyli np. gotowanie , wałkowanie.. i instrukcje do nich , bardzo mi zależy na tym zadaniu . Ja w takich sprawach jestem słaba... z góry wielkie dzięki za pomoc :*
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź