Ej słuchajcie mam zadanie bo w poniedziałek idziemy robic spaghetti do kuchni a ja nie znam przepisy na sos taki zwykły co się robi z przecieru (bo kupny w gre nie wchodzi) i dodaje do pierzarek, cebuli na patelnie  Proszę o szybką odpowiedź

Ej słuchajcie mam zadanie bo w poniedziałek idziemy robic spaghetti do kuchni a ja nie znam przepisy na sos taki zwykły co się robi z przecieru (bo kupny w gre nie wchodzi) i dodaje do pierzarek, cebuli na patelnie  Proszę o szybką odpowiedź
Odpowiedź

np. rozgrzewrz olej na patelnie wlewasz koncentrat na patelnie dodajesz , sol ,pieprz , cukier, cebule, czosnek posiekany na malenkie czesci , brazylie ,oregano i mieszasz mozna jeszcze miesa mielone ale to calkiem inny przepis    pierwsze smarzys miesko mielone oczywiscie podzielone na male kawalki potem wlewasz koncentrat pomidorowy i dodajesz reszte skladnikow

Składniki: -1 seler -3 marchewki -1 cebula -pudełko pomidorów (przecier w kartoniku 0,5 l. ) -mięso mielone 25 dag -oregano -czosnek 2 ząbki -starty ser żółty ( do posypania na końcu)   Seler marchew i cebulę zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Mięso mielone podsmażyć na oleju. Zmielone warzywa podsmażyć na oleju. Wszystkie składniki zamieszć i zalać pomidorami. Doprawić solą, pieprzem, oreganem oraz czosnkiem przeciśniętym w wyciskarce do czosnku. Całość dusić na wolnym ogniu. Ugotować makaron al dente z odrobiną oliwy.  Podawać z serem żółtym. Przepis sprawdzony i bardzo smaczny. polecam.

Dodaj swoją odpowiedź