Plinse-nalesniki Zutaten für 15 Portionen -Składniki na 15 porcji 1 Liter Milch-1liter mleka 5 Ei(er)-5 jajek 1 Pck.Backpulver-1 opakowanie proszeku do pieczenia 300 gMehl, ca.-około 300 gram mąki 1 Msp.Salz- 1 szczypta soli - Öl-olej Zubereitung-Przygotowanie Alles gut vermischen, bis keine Klümpchen mehr zu sehen sind. Anschließend in einer Pfanne mit etwas Öl auf beiden Seiten goldgelb backen. Fertige Plinse kurz auf einem Küchenkrepp abtropfen lassen. Wszystko dobrze wymieszać, aż nie będą widoczne nadmiar bryłek/grudek.Następnie dodać na patelnie troche oleju,z oby dwóch stron na złocisty kolor piec. Gotowe naleśniki zostawić na krutko na krepie kuchennej/papierowy recznik Die Plinse nach Belieben belegen, z.B. mit Zucker und Zimt, Apfelmus . Gotowe naleśniki obłożyć według uznania np. z cukrem, cynamonem, musem jabłkowym
Napisz przepis jakiejś potrawy (np. jajecznicy, naleśników). Na poziomie II klasy gimnazjum, uczę się od 1, czyli kurs podstawowy. Z tłumaczeniem jeśli można. I po niemiecku!!
Napisz przepis jakiejś potrawy (np. jajecznicy, naleśników). Na poziomie II klasy gimnazjum, uczę się od 1, czyli kurs podstawowy. Z tłumaczeniem jeśli można. I po niemiecku!!...