Zakazy i nakazy w kuchni, czyli co można robić w kuchni, a czego nie. Pilne!!!

Zakazy i nakazy w kuchni, czyli co można robić w kuchni, a czego nie. Pilne!!!
Odpowiedź

Nie wolno: -bawić się ostrymi narzędziami -Smarowanie gorącej patelni oliwą za pomocą pędzelka o sztucznym włosiu (miała być cieniutka warstwa tłuszczu) źle się kończy dla pędzelka... patelni ani smażonej potrawie nic nie jest, trzeba się tylko zaopatrzyć w nowy pędzel o nie spalonym włosiu.  -Nie należy zapomnieć o wstawionych jajkach (po wygotowanej wodzie  bęą strzelać)burakach - się przypalą i o dosypaniu proszku o  pieczenia do ciasta... Absolutnie nie wolno ubijac piany z białek ręcznym mikserem, nawet z  załącznikiem w postaci niby to pasującej trzepaczki - ale w nieodpowiednim  naczyniu (za niskim). Słodka piana z białek okropnie ciężko sie zmywa ze  wszystkiego  -nie należy zapominac posolić kartofli...posolone pod koniec gotowania sprawia,  że woda będzie słona, za to kartofle już nie zdążą    Wolno: -Jesli gotujac kaszę/ryż/ziemniaki polega sie na minutniku, to idąc na pietro/do  ogrodu/na podjazd należy ów minutnik zabrac ze sobą   -Trzeba uważać na nadmiar tłuszczu na patelni bo jego wylanie grozi  pożarem. mąkę wsypujemy do zimnej wody bo inaczej zrobią się kluchy  aha i to zupę dolewamy do śmietany (wystaczy klika łyżek) mieszamy i  ciepłą wlewamy do gotującej zupy i nie zagotowywujemy wtedy napewno  nam się nie zważy. Kiedy nalewamy zupę do talerza nazużmy ją spodem  w zupie wtedy z łyżki nam nic nie nakapie  -

Dodaj swoją odpowiedź
Język angielski

Potrzebuję zakazy i nakazy po angielsku, czyli co można, a czego nie można robić w kuchni. Pilne!!!

Potrzebuję zakazy i nakazy po angielsku, czyli co można, a czego nie można robić w kuchni. Pilne!!!...