ZADANIE   Korzystając z dostępnych źródeł informacji, podaj przykłady wykorzystywania procesu fermentacji w przemyśle spożywczym .     Proszę o pomoc każdemu daję 5 gwiazdek+podziękowanie, a pierwszej osobie, która odpowie dam Naj .

ZADANIE   Korzystając z dostępnych źródeł informacji, podaj przykłady wykorzystywania procesu fermentacji w przemyśle spożywczym .     Proszę o pomoc każdemu daję 5 gwiazdek+podziękowanie, a pierwszej osobie, która odpowie dam Naj .
Odpowiedź

mlekowa-w mleczarstwie, przemyśle mięsnym, piekarskim alkoholowa-w piwowarstwie, winiarstwie, gorzelnictwie, kandyzowaniu owoców, cytrynowa-produkcja kwasu cytrynowego  

Fermentacja octowa-proces powstawania kwasu octowego, ocet Fermentacja alkoholowa-proces powstawania alkoholu, winiarstwo ,browary Fermentaacj tytoniowa -tytoń ,papierosy (ale tego nie jestem pewien)  

Dodaj swoją odpowiedź