potrzebuję informacji na temat: sprzęt do utrzymania czystości w zakładach gastronomicznych. pilnie proszę o pomoc i dziękuję ;)

potrzebuję informacji na temat: sprzęt do utrzymania czystości w zakładach gastronomicznych. pilnie proszę o pomoc i dziękuję ;)
Odpowiedź

1) umywalka do mycia rąk z doprowadzoną bieżącązimną i ciepłą wodą, mydło, ręczniki jednorazowego użytku lub suszarka do rąk, 2) zapas odzieży i obuwia roboczego oraz środków ochrony indywidualnej, przechowywany w oddzielnych miejscach, 3) sprzęt do utrzymania w czystości pomieszczenia i wyposażenia, 4) zapas środków do mycia i dezynfekcji w oznakowanych opakowaniach, przechowywany w wydzielonej szafie, 5) oddzielne miejsca na odzież i obuwie robocze oraz środki ochrony indywidualnej oraz odzież i obuwie osobiste pracowników, 6) zlewozmywak dwukomorowy z doprowadzoną bieżącązimną i ciepłą wodą.

Dodaj swoją odpowiedź