obróbka wstępna warzyw. piisss pomóżcie :D  

obróbka wstępna warzyw. piisss pomóżcie :D  
Odpowiedź

A więc podam obróbkę warzyw i owoców a Ty sobie trochę zmienisz .;p  Ważne , że masz podstawe . ; p Przy omywaniu danego przerobu na potrawy przyjęto odmienny podział warzyw , aniżeli został omówiony przy charakterystyce wartości odżywczej tych produktów . Jest to podział uwzględniający właściwości biologiczne , w pewnym stopniu pokrewieństwo botaniczne oraz sposób użytkowania . Podział ten przedstawia się następująco : warzywa liściowe , warzywa kapustne , warzywa korzeniowe , warzywa cebulowe , warzywa owocowe , warzywa strączkowe . W tej też  kolejności omówiono obróbkę wstępną tych produktów .   Myślę , że pomogłam . ; ]

Obróbka wstepna warzyw: 1.Mycie 2.Oczyszczanie 3.Oczkowanie 4.Płukanie 5.Sortowanie 6.Rozdrabnianie  

Dodaj swoją odpowiedź