obróbka wstępna warzyw. piisss pomóżcie :D
obróbka wstępna warzyw. piisss pomóżcie :D
A więc podam obróbkę warzyw i owoców a Ty sobie trochę zmienisz .;p Ważne , że masz podstawe . ; p Przy omywaniu danego przerobu na potrawy przyjęto odmienny podział warzyw , aniżeli został omówiony przy charakterystyce wartości odżywczej tych produktów . Jest to podział uwzględniający właściwości biologiczne , w pewnym stopniu pokrewieństwo botaniczne oraz sposób użytkowania . Podział ten przedstawia się następująco : warzywa liściowe , warzywa kapustne , warzywa korzeniowe , warzywa cebulowe , warzywa owocowe , warzywa strączkowe . W tej też kolejności omówiono obróbkę wstępną tych produktów . Myślę , że pomogłam . ; ]
Obróbka wstepna warzyw: 1.Mycie 2.Oczyszczanie 3.Oczkowanie 4.Płukanie 5.Sortowanie 6.Rozdrabnianie