Po zanalizowaniu etykiet na różnych produktach, śmiało mogę stwierdzić, że spełniają wymogi dobrej informacji. Są napisane prostym językiem, łatwym do odczytania i zrozumienia. Produkty, które zaobserwowałem z dużą ilością dostarczającej energii są przeważnie niezdrowe, lecz produkty, które są urozmaicone w różnego rodzaju witaminy zazwyczaj dostarczają mało energii, lecz są zdrowe.
Dokonując zakupu produktów spożywczych,trzeba czytać etykiety co one zawierają. Niestety wiele z nich jest nieczytelne, napisane czasami mało zrozumiale, ie zawsze zawierają pełny skład komponętów, ich liczbę , wagę. W zdrowej i bezpiecznej żywności niepowinno być konserwantów, ulepszaczy itd. Powinno być podane żródło pochodzenia żywności. Nie wszystko to znajduje się na każdej etekiecie, nie można więc powiedzieć z cała pewnością,że są zdrowe i bezpieczne. Zdaż się również, że na dacie przydatności przybita jest pieczątka, co uniemożliwia jejsprawdzenie.