współczesny sposób wytwarzania masła

współczesny sposób wytwarzania masła
Odpowiedź

1.Wyprodukować śmietanę. 2.Przelać do słoika. 3.Potrząsać do czasu, kiedy powstanie masło. 4.Wstawić na ok.1 godz. do lodówki.  

1.Kiszenie(zagęszczenie)  śmietany odbywa się poprzez przetrzymywanie śmietany w obniżonej temperaturze. Ma to na celu nabranie przez kuleczki tłuszczu sprężystości i powoduje zagęszczenie śmietany.  2. zakwaszanie śmietany Zakwaszane śmietany ma na celu nadanie smaku i aromatu, zakwaszanie śmietany odbywa się w masielnicach  w ruchu masielnicy kuleczki tłuszczu skupiają się łącząc w bryłki masła  3. zmaślenie śmietany i oddzielenie masła Po zmaśleniu śmietany następuje oddzielenie masła od maślanki a następnie płukanie masła 4. Pakowanie Masło jest pakowane w detaliczne opakowania pergaminowe powleczone folia aluminiową po 250 g. A następnie w kartony (w każdy karton wchodzi 20 kg masła)

Dodaj swoją odpowiedź
Biologia

Anoreksja, bulimia.

XL W MEDIACH...
Kilka danych statystycznych :
-81% dziesięciolatków boi się,że kiedyś utyje.51% dziewięcio- i dziesięciolatek czuje się lepiej będąc na diecie.
- Przeciętna kobieta ma około 165 cm wzrostu i waży około 75 kg...