1.Wyprodukować śmietanę. 2.Przelać do słoika. 3.Potrząsać do czasu, kiedy powstanie masło. 4.Wstawić na ok.1 godz. do lodówki.
1.Kiszenie(zagęszczenie) śmietany odbywa się poprzez przetrzymywanie śmietany w obniżonej temperaturze. Ma to na celu nabranie przez kuleczki tłuszczu sprężystości i powoduje zagęszczenie śmietany. 2. zakwaszanie śmietany Zakwaszane śmietany ma na celu nadanie smaku i aromatu, zakwaszanie śmietany odbywa się w masielnicach w ruchu masielnicy kuleczki tłuszczu skupiają się łącząc w bryłki masła 3. zmaślenie śmietany i oddzielenie masła Po zmaśleniu śmietany następuje oddzielenie masła od maślanki a następnie płukanie masła 4. Pakowanie Masło jest pakowane w detaliczne opakowania pergaminowe powleczone folia aluminiową po 250 g. A następnie w kartony (w każdy karton wchodzi 20 kg masła)
Anoreksja, bulimia.
XL W MEDIACH...
Kilka danych statystycznych :
-81% dziesięciolatków boi się,że kiedyś utyje.51% dziewięcio- i dziesięciolatek czuje się lepiej będąc na diecie.
- Przeciętna kobieta ma około 165 cm wzrostu i waży około 75 kg...