Zad. 1 Napisz przepis na swój ulubiony deser Zad. 2 Napisz przepis na sałatkę warzywną ( z surowymi warzywami ) Z góry dziękuje

Zad. 1 Napisz przepis na swój ulubiony deser Zad. 2 Napisz przepis na sałatkę warzywną ( z surowymi warzywami ) Z góry dziękuje
Odpowiedź

Po polsku Składniki, 6 sztuk: •120 ml mleka •1 łyżeczka ekstraktu z wanilii •120 g masła •70 g białej czekolady •120 g mąki •1/2 łyżeczki proszku do pieczenia •1/4 łyżeczki sody oczyszczonej •120 g cukru •mała szczypta soli •1 jajko, roztrzepane Krem mascarpone: •150 g sera mascarpone •50 g cukru pudru •2 łyżki soku z cytryny Dekoracja: np. gotowe ozdoby, kwiaty z masy marcepanowej lub posiekane orzechy włoskie Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Przygotować 6 papierowych papilotek o pojemności 125 ml każda i włożyć je we wgłębienia formy do muffinów (lub użyć jednorazowego zestawu papilotek na stelażu). Do rondelka wlać mleko, ekstrakt z wanilii, dodać masło i białą czekoladę połamaną na kosteczki. Na wolnym ogniu mieszać aż składniki się roztopią i połączą w jedną masę. Ostudzić. Przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i sodą, wymieszać z cukrem i solą. Następnie wymieszać łyżką z roztopionymi składnikami a na końcu z roztrzepanym jajkiem. Masą wypełnić papilotki, pozostawiając około 1 - 2 cm margines od góry na wyrośnięcie ciasta. Wstawić do piekarnika i piec przez 25 - 30 minut aż babeczki urosną, zrumienią się, a do patyczka włożonego w środek babeczki nie będzie przyklejało się ciasto. Ostudzić w papilotkach. Ser mascarpone wymieszać z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Rozsmarować na dobrze ostudzonych babeczkach. Udekorować ozdobami lub posiekanymi orzechami włoskimi. Można schłodzić i trzymać w lodówce. Po niemiecku Zutaten 6 Stück: • 120 ml Milch • 1 Teelöffel Vanille-Extrakt • 120 g Butter • 70 g weiße Schokolade • 120 g Mehl • 1 / 2 TL Backpulver • 1 / 4 Teelöffel Backpulver • 120 g Zucker • eine kleine Prise Salz • 1 Ei, geschlagen Mascarpone-Creme: • 150 g Mascarpone • 50 g Puderzucker • 2 EL Zitronensaft Dekoration: z. B. fertige Ornamente, Blumen aus der Masse der Marzipan oder gehackten Walnüssen Zubereitung:      Den Backofen auf 160 Grad. Bereiten Sie 6 papilotek Papierkapazität von jeweils 125 ml und steckte sie in die Kavitäten-Werkzeug für Muffins (oder verwenden Sie einen einzigen Satz von papilotek auf einem Gestell).      Die Milch in einem Topf, Vanille-Extrakt, Butter und weißer Schokolade in Würfel gebrochen. Bei schwacher Hitze rühren, bis Zutaten geschmolzen sind und vereinigen sich zu einer Masse. Abkühlen lassen.      Mehl mit Backpulver und Natron, mit Zucker und Salz mischen. Dann mit einem Löffel mit geschmolzenen Zutaten und schließlich das geschlagene Ei mischen.      Lockenwickler Füllmasse, so dass etwa 1 bis 2 cm Rand von oben nach wachsen aus Teig. Legen Sie in den Ofen und backen Sie für 25 bis 30 Minuten, bis Muffins wachsen, gebräunt, und Stick eingesteckt in der Mitte des Muffins nicht przyklejało dem Kuchen. Cool in papilotkach.      Mascarpone mit Puderzucker und Zitronensaft gemischt. Spread auf gut ostudzonych babeczkach. Dekorieren Sie Ornamente oder gehackte Walnüsse. Sie können einen kühlen Kopf bewahren und in den Kühlschrank.  

Dodaj swoją odpowiedź
Język niemiecki

Zad. 1 Napisz przepis na swój ulubiony deser Zad. 2 Napisz przepis na sałatkę warzywną ( z surowymi warzywami )  Z góry dziękuje .

Zad. 1 Napisz przepis na swój ulubiony deser Zad. 2 Napisz przepis na sałatkę warzywną ( z surowymi warzywami )  Z góry dziękuje ....