2 szklanki mąki 2 szklanki mleka 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia składniki 5 łyżek oleju szczypta soli Cukier puder do posypania Pyszne i sprawdzone gofry z gofrownicy. Oddzielone żółtka należy zmiksować z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia, olejem oraz solą na jednolitą masę. Kolejno ubijamy na sztywno białka i mieszamy z wcześniej przygotowanym ciastem. Gofry pieczemy w rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy do osiągnięcia pożądanego koloru (na rumiano: około 6 minut) i podajemy z cukrem pudrem lub konfiturami owocowymi. PS Ilość gofrów zależy od wielkości / głębokości Waszej gofrownicy.
skladniki: 2 jajka 3 szklanki mleka troszkę proszku do pieczenia cukier waniliowy mąkę (żeby były gęste) I wlewasz do gofrownicy...SMACZNEGO! myślę że pomogłam;-)