PĄCZKI Przygotuj rozczyn z drożdży: wymieszaj 1 łyżkę mąki pszennej, 1/3 szklanki ciepłego mleka oraz 1 łyżkę cukru i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy zaczyn wyrośnie dodaj go do miski z przesianą mąką. Następnie dodaj utarte z cukrem żółtka, letnie mleko, roztopione i ostudzone masło, spirytus oraz sól. Starannie wyrób ciasto i zostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Przygotuj pączki: nabieraj łyżką porcję ciasta, rozpłaszcz w dłoni na placuszek, nałóż pół łyżeczki konfitury, zlep i uformuj kulkę. Tak przygotowane pączki układaj na oprószonej mąką desce. Gdy pączki podwoją objętość, przystąp do smażenia. Smaż na małym ogniu w głębokim tłuszczu na brązowy kolor. Usmażone pączki wykładaj na papierowe ręczniki i czekaj, aż ostygną. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Bereiten Sie eine Lösung von Hefe: Mischen Sie 1 EL Mehl, 1/3 Tasse warme Milch und 1 EL Zucker und beiseite stellen in einem warmen Ort gehen lassen. Wenn die Hefe wächst, fügen Sie ihn in die Schüssel mit dem Mehl gesiebt. Die geschlagenen Eigelb mit Zucker, warme Milch, geschmolzene und abgekühlte Butter, Alkohol und Salz. Produkt sorgfältig und lassen Sie den Teig an einem warmen Ort gehen lassen. Machen Sie den Donuts: Bau der Eimer Portion Teig, Abflachung der Cookie in Ihrer Hand, steckte einen halben Teelöffel Marmelade, Cluster und Form zu einer Kugel. So vorbereitet Stapel Donuts leicht bemehlten Brett. Wenn das Volumen verdoppeln Krapfen, zu Braten gehen. Bei schwacher Hitze kochen in einer tiefen Fett bis braune Farbe. Der frittierte Krapfen lehrt an den Papiertüchern und warten, bis es abgekühlt ist. Vor dem Servieren mit Puderzucker bestreuen.
Napisz przepis kulinarny w stronie biernej [oczywiście po niemiecku].
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź