1. w kuchence mikrofalowej podgrzewani=e polega na tym, że światło podgrzewa temperaturę i staję się danie ciepłe 2. konwekcyje itd 3. w kuchence można urzywać większość naczyń oprócz tych, które mają waśki pas metalu (np. złoty, srebny), takie naczynie wywołuje płomień. mam nadzieje, że pomogłem
hmm 1) Kuchenkia mikrofalowa działa na prostej zasadzie. Emituje ona fale takiej długości, że działają one na nawet najmniejsze kropelki wody w każdym jedzeniu podgrzewając tą wode, a co za tym idzie całą potrawę. 2) kuchenki mikrofalowe wolnostojące albo do zabudowy :) 3) napiszę jakich nie można używa. Nie można używać naczyć które mają w sobie dowlnie małą ilość jakiegoś metalu np. aluminium (sreberka od czekolady) czy takie metalowe zdobienia na brzegach talerzy. Pozostałe materiały są całkiem bezpieczne gdzyż nie zawierają w sobie wody którą mikrofalówka mogłaby podgrzać . Posty test to włóż suchy tależ szklany do mokrofali i ustaw na 5 minut . Tależ po wyjęciu będzie całkiem zimny. Pozdrawiam