Podaj przykłady żywności które można zakonserwować poszczególnymi metodami: -solenie -słodzenie -marynowanie -wędzenie -pasteryzacja -sterylizacja -chłodzenie -mrożenie -suszenie -kiszenie Bardzo dziękuję za odpowiedzi (na zaś) ;P

Podaj przykłady żywności które można zakonserwować poszczególnymi metodami: -solenie -słodzenie -marynowanie -wędzenie -pasteryzacja -sterylizacja -chłodzenie -mrożenie -suszenie -kiszenie Bardzo dziękuję za odpowiedzi (na zaś) ;P
Odpowiedź

-słodzenie : np. wiśnie w cukrze -marynowanie marynowany czosnek -wędzenie wędzona kiłbasa -mrożenie mrożone truskawki  -suszenie suszone grzyby -kiszenie kiszone ogórki    sorki ale tylko tyle wiem ;p

solenie-mieso  słodzenie-owoce dzemor powstanie marynowanie-grzybki wedzenie-ryby pasteryzowanie-piwo sterylizacja-uwolnienie od bakteri np mleko chłodzenie-soki mrozenie-warzywa suszenie-owoce kiszenie -ogurki

Dodaj swoją odpowiedź