1 nie wkładaj do chłodziarki czy zamrażarki zbyt dużo pożywienia 2 pakuj żywność do pojemników lub torebek 3 sortuj żywność przed umieszczeniem w lodówce 4 usuwaj wode z warzyw i owoców 5 przechowuj warzywa i owoce w dolnych szufladach 6 nie umieszczaj w lodówce gorącej żywności 7 rozmrażaj regularnie lodówke (lub inny przyżąd) mam nadzieje że pomoglem jesli tak to licze nan naj
*wkładaj do chłodziarki potrawy wystudzone. *zamrazaj żywność w odpowiednim opakowaniu , które chroni ją przed wyschnięciem,wydzielaniem lub chłonięciem zapachów *unikaj mrożenia duzych kawałków ,rób mniejsze ,płaskie paczki dostosowane wielkością do potrzeb Twojej rodziny. *zamrażanie nie polepsza jakości żywności,im krótszy proces zamrażania ,tym żywność mniej traci na wartościach odżywczych i walorach smakowych. *zamrazajtylko żywność dobrej jakości Liczę na naj ...