składniki : porcja rosołowa liść laurowy, ziele angielskie jarzynka pieprz,sól 3 marchewki cebulka seler pietruszka 4 kopiate łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki śmietany koperek natka pietruszki woda
Składniki: 1 mały słoik przecieru pomidorowego, opakowanie makaronu (dowolnego), 2 lub 3 łyżki vegetty do smaku, porcja lub kostka rosołowa, opakowanie śmietany, szczypta pietruszki (zielonej) i 2 marchewki. Oraz: Garnek, łyżka, woda. Sposób przygotowania: Do garnka włóż porcję lub kostkę rosołową. Zalej to wodą i postaw na kuchence. Gotuj około 1 godz, po czym przypraw 2 lub 3 łyżkami vegetty. Pietruszkę i marchewkę pokrój w drobne kawałki. W osobnym garnku zagotuj wodę, a gdy zawrzy, wrzuć do niej makaron. Gotuj go przez 5 minut, po czym wrzuć do garnka z porcją. W między czasie dodaj do zupy śmietanę. Zupa jest gotowa, życzę smacznego.
Napisz przepis na ulubioną potrawę (zupa pomidorowa). Składniki i przygotowanie :)
Napisz przepis na ulubioną potrawę (zupa pomidorowa). Składniki i przygotowanie :)...