podaj po trzy produkty poddane -pasteryzacyj -sterylizacyj -mrożeniu -suszeniu -kwaszeniu -solenie -cukrzeniu -marynowaniu

podaj po trzy produkty poddane -pasteryzacyj -sterylizacyj -mrożeniu -suszeniu -kwaszeniu -solenie -cukrzeniu -marynowaniu
Odpowiedź

Pasteryzacja: mięso mleko   Sterylizacja: owoce mięso Suszenie: grzyby Kwaszenie: ogórki kapusta Solenie: warzywa mięso Cukrzenie: dżem cukier Marynowanie: grzyby Myślę że chcoiaż troszkę Ci pomogłam:) Liczę że dasz mi naj  

pasteryzacja: mleko i jego przetwory , przetwory owocowe, mięso sterylizacja : mrożenie: warzywa, mięso , ryby suszenie: grzyby , owoce , warzywa np. suszone pomidory marynowanie :mięso , ryby, warzywa i owoce kwaszeniu ;ogórki, papryka ,cukinia solenie: ryby , warzywa, grzyby cukrzenie:owoce i przetwory  z owoców

Dodaj swoją odpowiedź