Przetłumacz na język polski : mam nadzieje że teraz link działa jezeli ktoś to przetłumaczy bede wdzieczny   http://imageshack.us/photo/my-images/69/dscn1298g.jpg/

Przetłumacz na język polski : mam nadzieje że teraz link działa jezeli ktoś to przetłumaczy bede wdzieczny   http://imageshack.us/photo/my-images/69/dscn1298g.jpg/
Odpowiedź

Na ciasto: mąka 2 1/2 szklanki, drożdże 25-30 gramów, mleko 1 1/2 szklanki, masło 1/2 szklanki, jajka 1-2 sztuki, sól, cukier wg smaku. Na nadzienie do ryby: filet ze szczupaka lub innej ryby - 400 gr, olej roślinny - jedna łyżka, jajka - 2 sztuki, bułka tarta - 2 łyżki, śmietana - jedna łyżka, mleko - 1/4 szklanki, cebula - 1 sztuka, sól, pieprz - wg smaku. Na nadzienie ryżowe: ryż - 2 szklanki, woda 2 1/2 szklanki, masło - 1 łyżka, filet z dowolnej tłustej ryby - 300 gr, sól do smaku, żółtko do posmarowania. Przygotować ciasto drożdżowe. Póki ciasto rośnie ugotować kaszę. Po tym, jak kasza wystygnie, wyłożyć ją na posmarowaną masłem formę  i zapiec w piekarniku, by się trochę zrumieniła. Filet ze szczupaka zmielić razem z podsmażoną cebulą, dodać posiekane gotowane jajka i inne składniki, dobrze wymieszać farsz. Po tym, jak ciasto wyrośnie należy go rozwałkować na owalny placek o grubości około 1,52 cm.  Na środek placka wyłożyć farsz rybny z ryżem. Brzegi placka zawinąć i mocno połączyć nad farszem. Powierzchnię pieroga udekorować elementami z ciasta. Przygotowaną w taki sposób kulebiakę wstawić do wyrośnięcia do ciepłego miejsca na 15-20 minut. Czas przygotowania - 1 godzina 30 minut. 

Dodaj swoją odpowiedź