PONIEDZIAŁEK I śniadanie: kanapka z masłem i posiekaną szynką, herbata II śniadanie: bułka-strucla maczana w herbacie z mlekiem Obiad: zupa jarzynowa przecierana,jajko sadzone na parze, ziemniaki puree, szpinak, kompot przecierany z jabłek Podwieczorek: kisiel mleczny, wafle Kolacja: budyń warzywno-mięsny, herbata lub napar z melisy. dasz naj;))
Jadłospis dla nastolatka Pierwsze śniadanie pieczywo żytnie- 3 kromki (60 kcal) masło- 10 dag (100 kcal) wędlina- 4 plasterki (120 kcal) pomidor- 10 dag (25 kcal) herbata - (0 kcal) łyżeczka cukru- (40 kcal) sok pomarańczowy- (50 kcal) owoc- np. brzoskwinia- (40 kcal) razem- kcal Drugie śniadanie drożdżówka z serem- (200 kcal) owoc- np. banan- (70 kcal) sok wieloowocowy- (60 kcal) razem- 330 kcal Obiad zupa jarzynowa- (150 kcal ziemniaki- (70 kcal) pieczeń duszona- (300 kcal) surówka ze świeżej marchwi- (30 kcal) razem-550 kcal Podwieczorek sernik- 1 porcja- (350 kcal) kompot z agrestu- 60 kcal) razem-410 kcal Kolacja sałatka z warzyw- (65 kcal) wędlina, 10 dag- (120 kcal) masło-10 dag (100 kcal) chleb pszenno-żytni- 2 kromki- (90 kcal) herbata - (0 kcal) łyżeczka cukru- (40 kcal) naleśniki z serem, 1 porcja- (320 kcal) razem-735 kcal