Wyjaśnij następujące pojęcia: a) namaczanie b) pranie właściwe c) gotowanie (nie chodzi o gotowanie potraw) d) płukanie e) krochmalenie f) suszenie   Na dzisiaj! Pilne! Z góry dzięki :P

Wyjaśnij następujące pojęcia: a) namaczanie b) pranie właściwe c) gotowanie (nie chodzi o gotowanie potraw) d) płukanie e) krochmalenie f) suszenie   Na dzisiaj! Pilne! Z góry dzięki :P
Odpowiedź

  namaczanie czyli namaczanie rzeczy mocno zabrudzonych przed praniem pranie wlasciwe to takie pranie ktore ustawiamy na wlasciwa temperatore      gotowanie tu chodzi o gotowanie ubrani np pieluch niemowlaka plukanie czyli plukanie rzeczy z usuniecia proszku i plynu do prania krochmalenie czyli usztywnianie np serwetek poscieli itp suszenie suszymy dla tego by ubrania mozna bylo uprasowac i poskladac do szafy mam nadzeje ze pomoglem pozdrawiam

Dodaj swoją odpowiedź