cześć morzecie mi zrobić to zadanie tak na serio to jest z wyposarzenia technicznego ale nawed łatwe.     1.co to jest komora chłodnicza,i w jakiej temperaturze podaje sie sałatki wielkie dzieki

cześć morzecie mi zrobić to zadanie tak na serio to jest z wyposarzenia technicznego ale nawed łatwe.     1.co to jest komora chłodnicza,i w jakiej temperaturze podaje sie sałatki wielkie dzieki
Odpowiedź

Komory chłodnicze wykorzystywane są w części magazynowej zakładów gastronomicznych. Mogą pracowac jako pomieszczenia stacjonarne i niestacjonarne. Pomieszczenia stajcjonarne stanowią cieplnie izolowane, murowane budynki. Służa one do przechowywania żywności w temperaturze zerowej lub ujemnej. Jeden agregat chłodniczy może chłodzić nawet kilka komór. Komory składane stanowią zestaw, w skład którego wchodzą: segmenty ścienne i sufitowe, podłogi, drzwi, elementy złączeniowe. Izolacja komór wykonana jest z płyt poliuretanowych, obustronnie pokrywanych ocynkowaną blachą stalową, powleczoną materiałami dopuszczonymi do kontaktu z żywnością.  Poszczególne części- za pomocą belek, słupków i innych elementów złączeniowych, można zestawić w komory o różnej  pojemności, które mogą pracować  jako pomieszczenia chłodnicze lub mroźnicze. Sałatki podaje sie w temp. najczesciej 0-10 stopni C.

Dodaj swoją odpowiedź