Komory chłodnicze wykorzystywane są w części magazynowej zakładów gastronomicznych. Mogą pracowac jako pomieszczenia stacjonarne i niestacjonarne. Pomieszczenia stajcjonarne stanowią cieplnie izolowane, murowane budynki. Służa one do przechowywania żywności w temperaturze zerowej lub ujemnej. Jeden agregat chłodniczy może chłodzić nawet kilka komór. Komory składane stanowią zestaw, w skład którego wchodzą: segmenty ścienne i sufitowe, podłogi, drzwi, elementy złączeniowe. Izolacja komór wykonana jest z płyt poliuretanowych, obustronnie pokrywanych ocynkowaną blachą stalową, powleczoną materiałami dopuszczonymi do kontaktu z żywnością. Poszczególne części- za pomocą belek, słupków i innych elementów złączeniowych, można zestawić w komory o różnej pojemności, które mogą pracować jako pomieszczenia chłodnicze lub mroźnicze. Sałatki podaje sie w temp. najczesciej 0-10 stopni C.
cześć morzecie mi zrobić to zadanie tak na serio to jest z wyposarzenia technicznego ale nawed łatwe. 1.co to jest komora chłodnicza,i w jakiej temperaturze podaje sie sałatki wielkie dzieki
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź