Podaj po trzy przykłady produktów poddawanych poszególnym metodom konserwacji   Pasteryzacja -   Sterylizacja -   Mrożenie -   Suszenie -   Kwaszenie -   Solenie -   Cukrzenie -   Marynowanie -   Wszystkie odpowiedzi i trzy przykłady albo zgłoszam.

Podaj po trzy przykłady produktów poddawanych poszególnym metodom konserwacji   Pasteryzacja -   Sterylizacja -   Mrożenie -   Suszenie -   Kwaszenie -   Solenie -   Cukrzenie -   Marynowanie -   Wszystkie odpowiedzi i trzy przykłady albo zgłoszam.
Odpowiedź

1. Mleko, ser, wino. 2. Konserwy, mięso, drób. 3. Warzywa, mięso, owoce. 4. Grzyby,  makaron, owoce. 5. Ogórki, kapusta,  buraki. 6. Ryby, mięso, grzyby. 7. Owoce, warzywa, konfitury. 8. Śledzie, grzyby, mięso. 

pasteryzacja - mleko wino piwo sterylizacja - butelki smoczki laktatory mrożenie - grzyby mieso owoce suszenie - grzyby fasolki suszone owoce kwaszenie- ogórki papryki kapusta solenie - frytki mieso porawy cukrzenie - herbata żelki owoce marynowanie - mięso drób grzyby licze na naj !

Dodaj swoją odpowiedź