Napisz, co dla ciebie oznacza higiena pracowników kuchni i jaki ma ona wpływ na przebieg prdukcji potraw. Wodpowiedzi uwzględnij, kiedy pracownik powinien umyć ręce.

Napisz, co dla ciebie oznacza higiena pracowników kuchni i jaki ma ona wpływ na przebieg prdukcji potraw. Wodpowiedzi uwzględnij, kiedy pracownik powinien umyć ręce.
Odpowiedź

wiele restauracji serwuje jedzenie które spożywamy. I aby jedzenie było jak najlepszej jakości musi być przyżądzane przez kurzacha który stara się zachować higiene. W końcu kto z nas chciałby jeść potrawe w której znajduje się często niebezpieczne bakterie z rąk. Aby dobrze umyć ręce najpierw trzeba je namoczyć. Póziej nalać płynu starając się jak najmniej dotykać dozownika na którym mogą być osadzone miliony bakteri. Następnie ruchem okrężnym wcieramy mydło w każdy zakątek dłoni nie zapominając o miejscem pod paznokciami. na koniec spłukujemy jęce wodą   napracowałem się więc licze na naj !!!

Dodaj swoją odpowiedź