Czas przygotowania: 20 minut Kaloryczność: 590 kcal Ilość porcji: 5 Składniki 40 dag ugotowanego ryżu po 1 strąku czerwonej i żółtej papryki cukinia marchewka po łyżce czarnych i zielonych oliwek pomidor po łyżce groszku i kukurydzy z puszki oliwa biały ocet winny sól, pieprz łyżka posiekanej natki Etapy przygotowania Papryki umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Cukinię i marchewkę umyć. Cukinię pokroić w plasterki, marchewkę – w słupki. Oliwki pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy, wrzucić paprykę, smażyć około 3 minut. Dodać cukinię i marchewkę. Smażyć kolejne 2–3 minuty, cały czas mieszając. Wrzucić groszek i kukurydzę. Smażyć jeszcze 3 minuty. Warzywa wymieszać z ryżem. Połączyć 3 łyżki oliwy i 2 octu, doprawić solą i pieprzem. Dodać do sałatki wraz z oliwkami, wymieszać. Posypać natką------ Zubereitungszeit: 20 Minuten Brennwert: 590 kcal Portionen: 5 Zutaten 40 Gramm gekochter Reis nach 1 pod rote und gelbe Paprika Zucchini Möhren ein Löffel schwarze und grüne Oliven Tomate ein Löffel Erbsen und Dosen Mais Öl Weißweinessig Salz und Pfeffer Esslöffel gehackte Petersilie Wie bereiten Wash Paprika, trocken, das Kerngehäuse entfernen und in Streifen schneiden. Waschen Sie die Zucchini und Karotten. Scheiben Zucchini, Karotten - in bar. Schneiden Sie die Oliven. In einer Bratpfanne 3 Esslöffel Olivenöl, fügen Sie die Paprika und kochen ca. 3 Minuten. Fügen Zucchini und Karotten. Cook für weitere 2-3 Minuten unter ständigem Rühren. Stir in Erbsen und Mais. 3 Minuten dünsten. Gemischtes Gemüse mit Reis. Kombinieren Sie 3 Esslöffel Olivenöl und 2 Essig, mit Salz und Pfeffer würzen. Machen Salate mit Oliven und mischen. Mit Petersilie bestreuen. Cofnij zmiany
Prosta sałatka z warzywami po niemiecku.
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź