TYM RAZEM DAM OD RAZU 2 PYTANIA : 1. POZYTYWNE I NEGATYWNE ZNACZENIE BAKTERII . 2. WYJAŚNIJ TERMIN : FERMENTACJA ALKOHOLOWA. DZIĘUJĘ ZA POMOC Z GÓRU : ) TO JUŻ OSTATNIE PYTANIA XD

TYM RAZEM DAM OD RAZU 2 PYTANIA : 1. POZYTYWNE I NEGATYWNE ZNACZENIE BAKTERII . 2. WYJAŚNIJ TERMIN : FERMENTACJA ALKOHOLOWA. DZIĘUJĘ ZA POMOC Z GÓRU : ) TO JUŻ OSTATNIE PYTANIA XD
Odpowiedź

1 pozytywne : chronią nasz ukłąd pokarmowy   negatywne : wyywołują choroby   

1. Pozytywne: pomagają w trawieniu rozkładają szczątki roślinne i zwierzęce są potrzebne do produkcji przetworów mlecznych (sery, jogurty) Negatywne: powodują choroby powodują psucie się żywności 2.Fermentacja alkoholowa – proces rozkładu węglowodanów pod wpływem enzymów wytwarzanych przez drożdże z wytworzeniem alkoholu etylowego i dwutlenku węgla  

Dodaj swoją odpowiedź