Składniki: 10 jajek pęczek szczypiorku sól pieprz 5 łyżek mleka 2 łyżki masła Sposób wykonania: Jajka wbić do miski. Szczypiorek opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Do jajek dodać sól, pieprz, mleko i szczypiorek (troszeczkę odłożyć). Razem dokładnie wymieszać widelcem i wlać na dużą patelnię z roztopionym gorącym masłem. Smażyć na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Ciepłą jajecznicę rozłożyć na talerzach i posypać pozostałym szczypiorkiem. Podawać ze świeżym pieczywem. Składniki wystarczą na dwie porcje. Smacznego. LICZE NA NAJ!!!
Na początek rozgrzej patelnię i wbij kilka jajek . Następnie zacznij mieszać i dodawać twoich ulubionych składników sól , pieprz jakaś szynka niezapomnij o szczypiorku . Gdy cała jajecznica się zetnie możesz śmiało nałożyć ją na talerz :)