Korzystając z dostępnych żródeł uzupełnij: A) namoczanie B) pranie właściwe C)gotowanie D)płukanie E)krochmalenie F)suszenie  Z góry dziękuje  za odp. ;-)  

Korzystając z dostępnych żródeł uzupełnij: A) namoczanie B) pranie właściwe C)gotowanie D)płukanie E)krochmalenie F)suszenie  Z góry dziękuje  za odp. ;-)  
Odpowiedź

Namoczenie to nasiąkanie ciała stałego cieczą. Gotowanie to jeden z procesów obróbki termicznej stosowanych w gastronomii. Płukanie to inaczej wierzchowe oczyszczanie. Krochmalenie polega na płukaniu specjalnym płynem ze skrobi wykorzystywany jest w przemyśle spożywczym, włókienniczym, papierniczym, kosmetycznym, farmaceutycznym równiez w gospodarstwie domowym. W trakcie suszenia doprowadzamy do suchości ciała stałego poprzez jego osuszanie m.in powietrzem. Pranie wlasciwe to usunięcie resztek zabrudzeń najsilniej związanych (utrwalonych) z wyrobem i dezynfekcja.   Pomogłem ? Daj naj ! 

Namoczenie to nasiąkanie ciała stałego cieczą. Gotowanie to jeden z procesów obróbki termicznej stosowanych w gastronomii. Płukanie to inaczej wierzchowe oczyszczanie. Krochmalenie polega na płukaniu specjalnym płynem ze skrobi wykorzystywany jest w przemyśle spożywczym, włókienniczym, papierniczym, kosmetycznym, farmaceutycznym równiez w gospodarstwie domowym. W trakcie suszenia doprowadzamy do suchości ciała stałego poprzez jego osuszanie m.in powietrzem. Pranie wlasciwe to usunięcie resztek zabrudzeń najsilniej związanych (utrwalonych) z wyrobem i dezynfekcja.

Dodaj swoją odpowiedź