Namoczenie to nasiąkanie ciała stałego cieczą. Gotowanie to jeden z procesów obróbki termicznej stosowanych w gastronomii. Płukanie to inaczej wierzchowe oczyszczanie. Krochmalenie polega na płukaniu specjalnym płynem ze skrobi wykorzystywany jest w przemyśle spożywczym, włókienniczym, papierniczym, kosmetycznym, farmaceutycznym równiez w gospodarstwie domowym. W trakcie suszenia doprowadzamy do suchości ciała stałego poprzez jego osuszanie m.in powietrzem. Pranie wlasciwe to usunięcie resztek zabrudzeń najsilniej związanych (utrwalonych) z wyrobem i dezynfekcja. Pomogłem ? Daj naj !
Namoczenie to nasiąkanie ciała stałego cieczą. Gotowanie to jeden z procesów obróbki termicznej stosowanych w gastronomii. Płukanie to inaczej wierzchowe oczyszczanie. Krochmalenie polega na płukaniu specjalnym płynem ze skrobi wykorzystywany jest w przemyśle spożywczym, włókienniczym, papierniczym, kosmetycznym, farmaceutycznym równiez w gospodarstwie domowym. W trakcie suszenia doprowadzamy do suchości ciała stałego poprzez jego osuszanie m.in powietrzem. Pranie wlasciwe to usunięcie resztek zabrudzeń najsilniej związanych (utrwalonych) z wyrobem i dezynfekcja.