Wyjaśnij pojęcia:   Namoczenie   Pranie właściwe   Gotowanie   Płukanie   Krochmalenie   Suszenie   Pomocy!!! :P Potrzebne na teraz !!! Daje naj!

Wyjaśnij pojęcia:   Namoczenie   Pranie właściwe   Gotowanie   Płukanie   Krochmalenie   Suszenie   Pomocy!!! :P Potrzebne na teraz !!! Daje naj!
Odpowiedź

namaczanie-nasiąkanie ciała stałego cieczą gotowanie – jeden z procesów obróbki termicznej stosowanych w gastronomii płukanie- inaczej wierzchowe oczyszczanie krochmalenie- płukanie specjalnym płynem ze skrobi wykorzystywany jest w przemyśle spożywczym, włókienniczym, papierniczym, kosmetycznym, farmaceutycznym, jak i w gospodarstwie domowym suszenie- doprowadzanie do suchości ciała stałego poprzez jego osuszanie np.powietrzem Pranie właściwe to inaczej czyszczenie chemiczne, które wykonuje się za pomocą odpowidnich środkich do danego gatunku. Występuje po praniu wstępnym i długość prania zależy od rodzaju odzieży jaką pierzemy. Proszę liczę na naj...

namoczenie-nasiąkanie ciała stałego cieczą(czyli ubrania w stanie stałym jest mokre przez ciecz wode) pranie właściwe-zwykłe pranie(tak jak se powinno(napisane na ubraniach) gotowanie-jest to pranie w wysokiej temperaturze płukanie-oczyszczenie ubrań(np.z proszku czy płynu) krochmalenie-usztywnianie materiału suszenie-jest to wyparowanie wody z ubrań   prosze :)

Dodaj swoją odpowiedź