Co to namaczanie , pranie właściwe , gotowanie , płukanie , suszenie i krochmalenie.   Prosze krutko ale nie za krutko . Prosze na niedziele czyli na jutro. Chodzi o konserwacje  odzierzy.

Co to namaczanie , pranie właściwe , gotowanie , płukanie , suszenie i krochmalenie.   Prosze krutko ale nie za krutko . Prosze na niedziele czyli na jutro. Chodzi o konserwacje  odzierzy.
Odpowiedź

Gotowanie oznacza to podgrzanie wody do temperatury powyżej 100 stopni celsjusza. Suszenie oznacza odparowanie rozpuszczalników, a dodaniu ciepła aby dany przedmiot wysechł, proces ten polega na usunięciu z danego materiału wody. Namaczanie polega na trzymanie materiału w substancji piorącej przez dłuższy czas pranie właściwe oznacza ,że dany materiał pierzemy przez cały czas w takiej samej temperaturze. krochmalenie jest to mieszanka mąki ziemniaczanej z wodą, trzeba namoczyć w niej dany materiał, zaprasować a także wysuszyć i mam gotowy materiał bez użycia pralki płukanie oznacza oczyszczanie danego materiału z brudów powstałych w wyniku użytkowania.   myślę że pomogłem mam tak opisane w książce od techniki :) liczę na naj

Dodaj swoją odpowiedź