MONTAG: 1) Frühstück: - dunkles Vollkornbrot - ciemny chleb razowy - Cornflakes - płatki kukurydziane - Joghurt - jogurt - Orangesaft - sok pomarańczowy 2) Mittagessen: - Gurkensuppe - zupa ogórkowa - Eisbein - golonka - Kartoffel - ziemiaki - Schnittlauch - szczypiorek - Salat - surówka 3) Nachtisch: - Kuchen mit Gallert - ciasto z galaretką - Lutscher - lizak - Keks - herbatniki - Kaffee - kawa 4) Abendessen: - Pommes frites - frytki - Pizza - pizza DIENSTAG: 1) Frühstück: - Baguette - bagietka - Schmalz - smalec - Speck - boczek 2) Mittagessen: - Brühe - rosół - Klößen - kluski - Teigtaschen - pierogi 3) Nachtisch: - Eis mit Minze und Zitrone - lody z miętą i cytryną - Milch - mleko 4) Abendessen: - Rühreier - jajecznica - Tee - herbata MITTWOCH: 1) Frühstück: - Brei - kasza - Brötchen - bułka - Tomate - pomidor - Schnittlauch - szczypiorek 2) Mittagessen: - Tomatensuppe - zupa pomidorowa - Lachs - łosoś 3) Nachtisch: - Berliner - pączek - Schokolade - czekolada - Plätzchen - ciastka 4) Abendessen: - Quark - twaróg - Kase - ser - Schwarzbrot - chleb razowy
menu dań obiadowych po niemiecku od poniedziałku do piątku +desery i inne dodatki
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź