Rodzaje i charakterystyka śniadań PRZEPRASZAM WIEM NIE ODPOWIEDNI PRZEDMIOT A NIE MA TAKIEGO PRZEDNIOTU ZAWODOWEGO Z GASTRONOMII PROSZE WAS O POMOC   

Rodzaje i charakterystyka śniadań PRZEPRASZAM WIEM NIE ODPOWIEDNI PRZEDMIOT A NIE MA TAKIEGO PRZEDNIOTU ZAWODOWEGO Z GASTRONOMII PROSZE WAS O POMOC   
Odpowiedź

Śniadanie kontynentalne: *kawa, herbata,  kakao * sok z owoców cytrusowych * ciasta drożdżowe, rogaliki * masło *konfitury, dżem, serek topiony   Śniadanie wiedeńskie: *kawa z dodatkiem śmietanki *pieczywo pszenne *masło *dżem *jajko po wiedeńsku   Śniadanie po angielsku: *sok z owoców cytrusowych lub warzyw *zupa mleczna  *ryby na gorąco lub na zimno *jajka sadzone  *masło *kawa, herbata  *fasolka w sosie pomidorowym   Śniadanie amerykańskie: *szklanka soku ze świeżo odciśniętych owoców *zimne mleko z płatkami kukurydzianymi *jaja sadzone na bekonie *tosty *wielozbożowe pieczywo *kawa z mlekiem     Śniadanie typu lunch: *przekąska *dania z jaj lub dania mączne *dania mięsne pieczone, smażone lub przygotowane na grillu *potrawy słodkiej lub serów *puddingi        

Dodaj swoją odpowiedź