Moim ulubionym daniem jest Omlet z dżemem. Składniki: -sól - 2 jajka - 2 dag masła - 5 dag dżemu - 5 g cukru SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Trzeba rozbić jajka,dodać łyżkę wody , szczyptę soli oraz wymieszać. Na patelni rozgrzać masło, wlać jajeczną mase i podgrzewać na patelni podważając brzegi nożem/widelcem. Spód omletu powinien byc lekko "zarumieniony". Powierzchnia powinna być tak jakby galaretowata. Na usmażony omlet dodajemy dżem , zwijamy omlet w rulonik lub składamy na pół. Sypiemy cukrem pudrem (aby lepiej smakował). Podajemy na ciepło. LICZĘ NA NAJ.
Kluski Śląskie Składniki: ziemniaki (dowolna ilość, z 1kg otrzymamy ok. 3 porcji po ok. 12 klusek) mąka ziemniaczana Sposób przygotowania: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie w mundurkach. Lekko ostudzić, obrać i przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Ziemniaki przełożyć do garnka lub miski i dokładnie wyrównać powierzchnię. Ziemniaki należy podzielić na 4 części. Jedną część wyciągnąć z garnka. SMACZNEGO!!!! licze na naj!!!