przyczyny ukształtowania się najważniejszych cech kuchni regionalnych na świecie

przyczyny ukształtowania się najważniejszych cech kuchni regionalnych na świecie
Odpowiedź

Przyczyny ukrztałtowania się kuchni regionalnych na świecie: - potrawy z konkretnych produktów (mięs, warzyw i owoców), zależnie od tego jakie z nich występują w danym miejscu na świecie - potrawy bogate w niektóre składniki odżywcze, zależnie od trybu życia danej społeczności goździk - pąki kwiatowe goździkowca korzennego wanilia - owoc, który ma formę długich strączków (laska wanilii) imbir - kłącza czosnek - cebule czosnku kminek - owoc pieprz - owoce gałka muszkatołowa - orzechy ? (tu nie jestem pewien)

Dodaj swoją odpowiedź
Elektrotechnika

Wypisz przyczyny ukształtowania się najważniejszych cech kuchni regionalnych na świecie

Wypisz przyczyny ukształtowania się najważniejszych cech kuchni regionalnych na świecie...