Najwazniejsze wartości odzywcze maja owoce i warzywa, z których robimy saladki.A jesli przerabiamy owoce i warzywa to znaczy parzymy, gotujemy, smarzymy to obniżamy wartość odżywczą surówki.Powinno się trzeć surówki (marchew, itp. na tarkach plastikowych).Im owoce i warzywa sa dlużej przechowywane tym wiecej tracą na swojej wartości odżywczej.Gdy bedziemy do surówki dodawac środki konserwujące (ocet), który przedluża termin wazności spozycia to też obniża wartośc odzywcza surowki.Więc, żeby nie obnizać wartości surówek nalezy nie dodawać do nich środków konserwujacych oran nie parzyć, gotować i smarzyc owoców i warzyw
Napisz, jak należy postępować, by nie obniżyć wartości odżywczej surówek.
Napisz, jak należy postępować, by nie obniżyć wartości odżywczej surówek....
Napisz , jak należy postępować , by nie obniżyć wartości odżywczej surówek.
Napisz , jak należy postępować , by nie obniżyć wartości odżywczej surówek....
Napisz, jak należy postępować, by nie obniżyć wartości odżywczej surówek.
Napisz, jak należy postępować, by nie obniżyć wartości odżywczej surówek....