chocolatte shake 2 bannana 0,5 l milk o,5 kg strawberry 2 chocolatte you must everything mix
Przepis na naleśniki. Składniki: Ciasto: dwa jajka dwie szklanki mąki dwie szklanki mleka szczypta soli jedna łyżeczka oleju słonecznikowego połowa płaskiej łyżeczki cukru waniliowego Dodatki: serek homogenizowany konfitury z truskawek lub malin cukier lub krem czekoladowy Wykonanie: Jajka, mleko i mąkę dokładnie ubijamy za pomocą miksera. Dodajemy szczyptę soli, cukier waniliowy i dalej miksujemy aż do uzyskania puszystego ciasta. Na rozgrzaną patelnię(najlepiej z powłoką teflonową) nanosimy kilka kropli oleju słonecznikowego. Gdy olej będzie gorący wlewamy około 150-200 ml ciasta (około 3/4 szklanki). Ciasto rozprowadzamy równomiernie na powierzchni patelni i smażymy a gdy się zarumieni przewracamy na drugą stronę.Gdy naleśnik będzie gotowy zdejmujemy go z patelni i umieszczamy na talerzu pod przykryciem. Jeśli używamy patelni teflonowej to przy smażeniu następnych naleśników nie trzeba lać oleju na patelnię. Po usmażeniu, na naleśniki nakładamy serek homogenizowany i konfitury, krem czekoladowy lub posypujemy cukrem. Pancakes recipe. Ingredients: Batter: two eggs two glasses flour two glasses milk a pinch of salt one teaspoonful sunflower oil half a teaspoon of vanilla sugar Additions: fromage frais strawberry or raspberry preserves sugar or chocolate cream Directions: Beat eggs, milk and flour well with a mixer. Add a pinch of salt, vanilla sugar and continue mixing until the batter is fluffy. Pour a few drops of sunflower oil onto a preheated frying pan (preferably with a Teflon coating).When the oil is hot pour approx. 150-200 ml of the batter (approx. 3/4 of a glass). Evenly spread the batter in the pan and cook till the lower side turns golden brown and then, flip to the other side. When the pancake is ready remove it from the pan and set aside on a plate, cover the plate. When using a Teflon pan, it is not necessary to pour any oil on the frying pan. After frying, spread fromage frais and preserves, chocolate cream or sprinkle sugar over top.