lokalizacja stołówki: na parterze tak aby nie było problemu z dostarczeniem potrzebnych surowców i sprzetów, oraz w razie ewakuacji szybciej mozna sie wydstać na zewnatrz. sala komspumpcyjna powinna być duża i mieć dużą przestrzeń, dobrze wentylowana, stoliki ustawione tak aby max. przy jednym siedziało 8 osób i żeby było wystarczajaco duzo miejsca a nie scisk.stoły i krzesła dostosowane do średniej wysokosci uczniów. Bufet za szkalanymi szybami aby było widać potrawy, które sa cały czas podgrzewane w bemarach. talerze i kubki z plastyku dla zmiejszenia strat. okno zwrotu naczyń szerokością wieksze od tacy dla wygodnego zwrotu. kuchnia sredniej wielkosci wyposarzona w kompletny i niezbedny sprzet który posiada atesty, oraz sa oznakowane symbolem który pozwala na kontakt z zywnoscia.miejsce zmywania naczyn powinno byc cały czas czyste i dezynfekowane.Naczynia myte w ciepłej wodzie nastepnie musza być wyparzone w wysokiej temperaturze. MENU zywnosć zrowa nisko kaloryczna z przewaga owoców i warzyw dostarczajaca niezbednych witamin i minerałów. Obiady w cenie dostepnej dla kazdego ucznia , dodatkowa porcja kompotu lub soku za darmo. personel obowiazkowo w ubraniach roboczych tzn. białe fartychy czepki na głowie zmienne obuwie z gumowa podeszwa.Obowiazkowo przeszkolony z zakresu BHP i zasad zdrowego zywienia. tyle ode mnie troche nie pokolei ale chciałam pomóc. mam nadzieje ze cos ci sie z tego przyda. :-)
Biznes plan stołówki szkonej. Plis potrzebuję do poniedziałku...
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź