Napisz przepis potrawy niemieckiej chodzi o kapustę zasmażaną. Nie ma być po niemiecku tylko chodzi mi o przepis na ta kapustę :) daje naj

Napisz przepis potrawy niemieckiej chodzi o kapustę zasmażaną. Nie ma być po niemiecku tylko chodzi mi o przepis na ta kapustę :) daje naj
Odpowiedź

Składniki potrzebne do przygotowania kapusty zasmażanej 1 kg kapusty kiszonej 2 średnie cebule kilka łyżek oliwy łyżka miodu lub cukru pieprz, liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego na zasmażkę: słuszna łyżka masła i dwie łyżki mąki Przygotowanie kapusty zasmażanej: Kapustę kiszoną odsączam z nadmiaru soku Siekam wedle uznania, tak żeby łatwiej było mieszać kapustę w garnku Kapustę wrzucam do garnka, a następnie zalewam wrzątkiem w taki sposób, aby woda przykryła całą kapustę Do garnka dodaję również posiekaną jedną cebulę Do kapusty dodaję pół łyżeczki soli, liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego i podobną ilość zairem pieprzu Następnie doprowadzam całość do wrzenia, zmniejszam ogień i gotuję kilkadziesiąt minut, aż kapusta będzie miękka Na oliwie podsmażam drobno posiekaną drugą cebulę. Kiedy już ładnie się zarumieni dodaję łyżkę masła i dwie łyżki mąki. Cebulę z masłem i mąką zasmażam na złoty kolor, a kiedy zasmażka nabierze ładnego złotego koloru wlewam na patelnię chochelkę wody zaczerpniętej z gotującej się kapusty Zasmażkę mieszam pieczołowicie z wodą aż do uzyskania jednolitej konsystencji, a następnie dodaję zawartość patelni do gotującej się kapusty i całość starannie mieszam Na koniec przyprawiam kapustę do smaku solą i pieprzem CHyba o to chodziło 

Dodaj swoją odpowiedź