Ceść!!!:) potrzebuje metode konserwacji żywności biologiczne prosze szybko prosze:) liczę na was
Ceść!!!:) potrzebuje metode konserwacji żywności biologiczne prosze szybko prosze:) liczę na was
pasteryzowanie(mleko,kompoty,warzywa), zamrożenie(mięso,owoce,warzywa), kiszenie(ogórki,kapusta) wędzenie(mięso,ryby,ser,kiełbasy), suszenie(owoce,grzyby,kiełbasa,warzywa,zioła), marynowanie(ryby,śliwki,gruszki,grzyby), solenie(mięso,ryby,słonina,grzyby) pakowanie prózniowe(ser,mięso,kawa naturalna) to chyba to ale nie jestem pewna wiec sorrki jesli bedzie zle :/
-Promieniowanie nadfioletowe -Promieniowanie jonizujące -Fale naddźwiękowe -Utrwalanie przez usunięcie pewnych składników -fizyczne -fizykochemiczne -chemiczne -biologiczne -Chłodzenie/mrożenie -Suszenie -Pasteryzacja -Sterylizacja -Tyndalizacja -Liofilicacja -Wędzenie -Solenie -Cukrzenie -Marynowanie -Peklowanie -Kiszenie