wymień po 3 pordukty spożywcze charakterystyczne dla metod konserwancji -mrożenie -pasteryzacja -sterylizacja -suszenie -wędzenie -solenie -kiszenie -słodzenie  

wymień po 3 pordukty spożywcze charakterystyczne dla metod konserwancji -mrożenie -pasteryzacja -sterylizacja -suszenie -wędzenie -solenie -kiszenie -słodzenie  
Odpowiedź

mrożenie -   warzywa wszelkiego rodzaju mrożonki oraz pierogi i mięso wędzenie - kiełbasa  , ser słodzenie  - to wszalkiego rodzaju kąpoty  i dżemy kiszenie - ogórki  kapusta suszenie-  sliwki , rodzynki i inne solenie - ryby  i kiełbasa  

-mrożenie - owoce, warzywa, mięso -pasteryzacja - mleko, wino, piwo -sterylizacja - konserwy, a więc owoce, warzywa, soki  -suszenie - ryby, mięso, owoce, jajka -wędzenie - ryby, wędliny, sery -solenie - warzywa (ogórki), mięso, ryby -kiszenie - warzywa (ogórki) buraki, paprykę grzyby, śledzie, jajka -słodzenie - owoce, dżemy, kompoty

Dodaj swoją odpowiedź