Wykonanie : zalać żelatynę zimną wodą,odstawić na ok 5 minut postawić żelatynę nad parą wodną , mieszać aż się ,,rozluźni,, wsypac glukoze,uważać ,zeby papka się nie zagotowała! Jeśli sie zagotuje należy zacząć od nowa Dodać Plantę i zdjąć miskę z ognia zanim tłuszcz całkowicie się roztopi. Wlac olejek migdałowy połączyć papkę z cukrem pudrem, wyrabiać aż masa będzie plastyczna . cukier puder należy dosypywać stopniowo. Jesli uznasz ,ze masa ma odpowiednią konsystencję to nie dosypuj więcej . Jeśli masa jest zbyt klejąca dodaj cukru, jesli będzie zbyt sucha dodaj Planty Gotową mase cukrową można wałkować na blacie posypanym mąka ziemniaczaną . Można też posmarować blat i wałek cienką warstwą planty ( ja polecam mąkę ziemniaczaną)
Jaki jest przepis na szczypki? ( odpustowe cukierki)
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź