Jak możecie to pomóżcie ; ) minimum 5 negatywnych skutków stosowania dodatków do żywności

Jak możecie to pomóżcie ; ) minimum 5 negatywnych skutków stosowania dodatków do żywności
Odpowiedź

Dodatki do żywienia stosuję się w celu ulepszenia ich ,aby miały dłuższą datę ważności [nie psuły się tak szybko],by pozbyć się niechcianych bakterii ,które zawiera żywność,a niekiedy jest zła (występują po niej różne choroby ,biegunka itp.) .Żywnośc po takich dodatkach jest lepsza ,dorodniejsza,jeśli chodzi o wygląd.Otóż negatywny skutek jest taki ,że niekiedy taki dodatek jest szkodliwy dla zdrowia ,zdaża się również ,że znajdują się w nim różne rakotwórcze ,czyli niebezpieczne składniki.Natomiast pozytywna strona jest taka ,że żywnośc dłużej utrzymuje swoją datę ważności .Nie zatrujemy się raczej żadnym skladnikiem żywności np.takzwanym jadem kiełubasianym ,który występuje w mięsie.  :)

Dodaj swoją odpowiedź