KUCHENKA MIKROFALOWA, urządzenie przeznaczone gł. do szybkiego rozmrażania i ogrzewania produktów żywnościowych, bardziej do ich gotowania i pieczenia.Działanie polega na wykorzystywaniu silnego pola elektromagnetycznego wysokiej częstotliwości z zakresu mikrofal (2,45 GHz), wytwarzanego w magnetronie; pole to wnika do wnętrza produktu powodując zwiększenie intensywności drgań jego cząsteczek, a tym samym wzrost jego temperatury. Podstawowe funkcje jakie posiadają najczęściej spotykane na rynku urządzenia tego typu to: * moc mikrofal od 700 do 1000 W * pojemność od 10 do 34 l * regulacja elektroniczna * możliwości łączenia trybów pracy (np. mikrofale + grill konwencjonalny + termoobieg ) * wielofunkcyjny wyświetlacz cyfrowy (zegar, czas pracy, tryb pracy itd.) * talerz obrotowy Myślę , że pomogłem , a tam nie do końca napisałem sorki
Opisz dowolny sprzęt AGD: zasada działania, budowa, wykorzystanie
Odpowiedź
Dodaj swoją odpowiedź